Чому оборона Бахмута важлива ‒ генерал Сирський пояснив

Чому оборона Бахмута важлива ‒ генерал Сирський пояснив

Актуальність утримання Бахмута постійно тільки зростає. Кожен день оборони міста дозволяє українським захисникам виграти час для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій.

Тим часом російські загарбники у боях за цю фортецю втрачають найбільш підготовлену і боєздатну частину свого війська ‒ штурмові загони "Вагнера". Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, це підтверджують заяви засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Він вкотре сказав, що після захоплення Бахмута у росіян будуть "розв'язані руки" й вони зможуть розпочати широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це ще раз доводить дуже важливу роль Бахмута в загальній системі оборони нашого угруповання. Тисячі ворогів, які загинули при штурмі міста ‒ тому яскраве підтвердження. Пишаюся мужністю та героїзмом наших воїнів, які своєю стійкістю зривають плани агресора", ‒ наголосив Сирський.

Запеклі бої на Бахмутському напрямку нині тривають. Загарбники кинули у бій свої найпідготовленіші підрозділи.

"Разом з тим, нашим оборонцям вдається завдавати значних втрат ворогу як особового складу, так і військової техніки. Кожен день стійкого опору дає нам дорогоцінний час для зменшення наступальних потужностей ворога", ‒ додав Сирський.

Росія не має достатньої кількості ресурсів, щоб продовжувати наступ у разі захоплення на східному фронті Бахмута Донецької області. У разі захоплення міста наступ росіян на Бахмутському напрямку завершиться, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Бої в районі Бахмута на Донеччині досягли найвищого рівня напруження. Про це сказав командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Нещодавно генерал-полковник відвідав частини, які здійснюють оборону міста та на підступах до нього.

Читайте також: