Дії Путіна в Україні протверезили Сі Цзіньпіна ‒ заява ЦРУ

Дії Путіна в Україні протверезили Сі Цзіньпіна ‒ заява ЦРУ

Китай може змінити своє ставлення щодо Тайваню, зокрема через війну в Україні.

Ніхто не спостерігав за подіями в Україні уважніше за китайського лідера Сі Цзіньпіня, заявив директор Центрального розвідуправління Сполучених Штатів Америки Вільям Бернс в інтерв'ю CNN.

"Думаю, що ніхто не спостерігав за діями Володимира Путіна в Україні так уважно, як Сі Цзіньпін. Він дещо протверезів, коли побачив солідарність західних країн та їхню здатність витримати деякі економічні витрати після запровадження санкцій проти Росії. Принаймні, це наш аналіз того, наскільки Захід зміг зберегти солідарність і зазнати певних короткострокових економічних втрат в інтересах накладання ще більших довгострокових економічних збитків на РФ", підкреслив Бернс.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Директор ЦРУ додав, що Сі має зважати на ці питання, коли розв'яже проблему коронавірусу, спробує відновити економічне зростання КНР і взаємодіяти з рештою світової економіки.

Прихильники продовження підтримки Києва з боку США в Конгресі підтримали слова Бернса про Китай, доводячи своїм скептично налаштованим колегам, що протистояння з КНР є ключовою причиною для продовження допомоги Україні в її захисті від Путіна.

Китай розглядає можливість передати Росії безпілотники та боєприпаси.

Остаточного рішення в Пекіні ще не ухвалено, але переговори між Росією та Китаєм про постачання озброєнь тривають.

Досі військове співробітництво Кремля з китайськими компаніями обмежувалося постачанням до РФ захисного спорядження (каски, бронежилети) та супутникових знімків.

Читайте також: