Доведеться платити більше: українцям розповіли, чого чекати від тарифів на світло, газ та воду у червні

Доведеться платити більше: українцям розповіли, чого чекати від тарифів на світло, газ та воду у червні

За інформацією, яку отримали українці, у червні вони можуть стикнутися з підвищенням тарифів на електроенергію. Таке прогнозують чиновники та експерти. Вони зазначають, що перегляд тарифу на електроенергію може бути потрібним для залучення коштів на відновлення енергосистеми. Залежно від наявності коштів буде залежати швидкість відновлення генеруючих потужностей і підготовка до наступного опалювального сезону. Експерти попереджають, що тариф на електроенергію може зрости в півтора-два рази, а побутовим споживачам доведеться платити 3,50-5 гривень за кіловат.

Тарифи на газ не змінюватимуться у червні. Більшості домогосподарств, які користуються послугами "Нафтогазу України", кубометр газу буде коштувати 7,96 гривні до кінця квітня 2025 року.

Так само жодних змін не передбачається в оплаті за централізоване водопостачання та водовідведення для побутових споживачів, принаймні наразі. Проте, з огляду на зростання тарифів на воду для організацій з 1 червня 2024 року, експерти припускають, що побутові споживачі також можуть очікувати зміни до кінця року.

Читайте також: