Евакуація їх Харківської та Сумської ОВА: Верещук зробила важливу заяву

Евакуація їх Харківської та Сумської ОВА: Верещук зробила важливу заяву

Міністр Ірина Верещук розповіла про гарячі лінії для евакуації з небезпечних районів

Віце-прем'єр-міністр Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла про гарячі лінії Харківської та Сумської ОВА, на які можна звертатися щодо евакуації з небезпечних районів прикордоння. За її словами, вже евакуйовано близько 20 тисяч осіб з небезпечних районів Харківської та Сумської областей. Зазначено, що обов'язкову евакуацію оголошено у трьох районах Харківської області та п'яти районах Сумської області. Жителі цих областей рекомендують переміщатися до безпечніших районів своїх областей, а не покидати їх межі.

Евакуація. Харківщина

"Станом на сьогодні вже близько 20 000 людей евакуйовано. Вони їдуть і самостійно, і за допомогою волонтерів, і завдяки нашим ДСНС та "Білим" ангелам", - зазначила Верещук.

Також нагадала, що для отримання допомоги у виїзді з зон активних бойових дій потрібно звернутися на гарячі лінії обласних військових адміністрацій. Номери гарячих ліній:

  • 0 800 301 501 - Сумська ОВА
  • 0800339291 - Харківська ОВА

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48.

Крім цього, існують евакуаційні потяги, які курсують в Україні: з Покровська на Волинь та Херсонщину, а також на Сумщині та в Донецькій області.

Деталі евакуації мешканців Харківщини детальніше розповіли у ДСНС.

Читайте також: