Генштаб ЗСУ: 81 бойове зіткнення за добу, ворог зосереджує зусилля на Покровському напрямку

81 бойове зіткнення, ворог на Покровському напрямку
81 бойове зіткнення, ворог на Покровському напрямку

Загострення ситуації на фронті

Станом на 09 липня 2024 року Збройні Сили України зафіксували 81 бойове зіткнення по всій лінії фронту. Головні напрямки протистояння:

 Покровський напрямок: Найбільша кількість боєзіткнень - 29 спроб прориву оборони. Вдалося відбити 21 атаку, інші 8 продовжуються. Ворог активно концентрує свої сили поблизу Новоолександрівки і Новоселівки Першої. Також були зафіксовані авіаудари по Олександрополю, Мирнограду та іншим населеним пунктам.

Торецький напрямок: 9 ворожих атак, з яких 5 було відбито поблизу Північного- Інтенсивні авіаудари, зокрема 8 КАБів по Нью-Йорку.

Харківська область: Ворожі авіаудари, запущені зі Сторони Бєлгорода. Вдалося відбити 4 штурми біля Вовчанська, Стариці та Липців.

Лиманський та Сіверський напрямки: 12 атак на Лиманському напрямку, всі безуспішні. 3 атаки на Сіверському напрямку, противник зазнав відсічі.

Інші напрямки: У Куп'янському було зафіксовано 4 невдалі спроби штурму. У Краматорському тривають бої невдалі атаки, а також авіаудари по Часовому Яру. У Курахівському 4 бої завершились на користь ЗСУ. Времівському околиці тривають бої біля Водяного, де вдалося відбити 5 атак противника. У Оріхівську було відбите 3 ворожі штурми.

Крім цього, окупанти скинули на Тягинку та в околиці сім КАБів на Придніпровському напрямку.

Спротив українських захисників

Українські сили продовжують стримувати натиск окупаційних військ та завдають противнику значних втрат. Ситуація залишається напруженою, особливо на Покровському та Торецькому напрямках.

Читайте також