Індія стала хабом для постачання заборонених технологій у РФ, - Bloomberg

Індія хаб постачання заборонених технологій
Індія хаб постачання заборонених технологій

Індія стала другим постачальником критично важливих технологій у Росію

Індійський експорт мікрочіпів, електронних компонентів та верстатів досягнув 95 мільйонів доларів у липні, що вдвічі перевищує показники попередніх місяців цього року. Зараз Індія стала другим найбільшим постачальником таких технологій у Росію, попереду її Китай.

Згідно з повідомленням Bloomberg, союзників України занепокоїло відсутність реакції з боку індійських офіційних осіб на цю ситуацію. Міністерство закордонних справ Індії відмовилося коментувати дані щодо поставок таких технологій до Росії.

За оцінками, майже 20% чутливих технологій, які використовуються в російській оборонній промисловості, походять з Індії. Це свідчить про проблеми, з якими зіткнулися США та їхні союзники у спробах обмежити військовий потенціал Росії після вторгнення в Україну.

Индия

Так як прямий експорт таких технологій до Росії заборонений, Москва отримує їх через треті країни або посередників, які часто включають компанії із західним капіталом. США та ЄС намагаються обмежити постачання через традиційні транзитні пункти, але нові хаби з'являються, серед яких, за даними джерел, Індія, Малайзія та Таїланд.

Раніше ЗМІ виявили понад 30 німецьких компаній, чиє обладнання було імпортовано до Росії після вторгнення в Україну. Серед них Walter Maschinenbau, Vollmer, Fein GmbH, Heller та інші.

Читайте також