Ірландія закриє десятки пунктів розміщення біженців: кого з українців виселять

Ірландія закриє десятки пунктів розміщення біженців: кого з українців виселять

Ірландія згортає програму для українських біженців

Уряд Ірландії прийняв рішення закрити значну кількість центрів тимчасового розміщення для біженців з України. Це виконується в рамках нової політики щодо осіб, які перебувають у країні з тимчасовим захистом.

За інформацією The Irish Times, державне житло для осіб, що потребують тимчасового захисту, буде обмежено. Тепер біженці зможуть проживати там лише 90 днів.

За даними департаменту інтеграції Ірландії, кожен день люди покидають центри для пошуку власного житла. Це змушує департамент "консолідувати та раціоналізувати" житловий фонд для українських біженців.

"90-денна політика означає, що тим, хто прибув після 14 березня, не буде запропоновано розміщення на більш тривалий термін. Багатьом також доведеться залишити нинішні центри для пошуку альтернативного житла", - пояснив представник департаменту.

Прем'єр-міністр Саймон Гарріс повідомив, що найближчим часом припиняться близько 70 контрактів на розміщення українських біженців. Готелі та громадські об'єкти, які використовувалися для тимчасового розміщення, знову стануть доступними для місцевих потреб.

Це рішення є частиною загальної жорсткості правил соціальної допомоги для українських біженців. Раніше їх допомогу зменшили до 38-40 євро на тиждень замість 220 євро.

 

Читайте також: