ISW проаналізував наступ ЗСУ на Курщині

Військові дії на Курщині
Військові дії на Курщині

Українські сили продовжують свою операцію в Курській області Росії і досягають успіхів у кількох напрямках, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними російських військових блогерів, українські підрозділи за останню добу здійснили просування в південній частині населеного пункту Руська Конопелька, що розташований на сході від міста Суджа, а також на північ від Мартинівки, уздовж траси Р-200 Суджа-Суходолівка.

Зауважується, що інформація про бойові дії на сході від Суджи, в районі населених пунктів Саморядово та Козирівка, є суперечливою. Ймовірно, рухатися в цьому районі можуть мобільні групи українських військових.

Російські військові блогери повідомляють також про спробу української механізованої атаки біля Олександрівки, яка відбулася на північний схід від Коренево. Цю атаку, за їхньою інформацією, відбито російськими силами. Також повідомляється, що 23 серпня російські підрозділи знову зайняли позиції на захід від Коренево, які раніше були залишені.

Нащадкуємо, прес-секретар Пентагону Сабрини Сінгх заявила, що США "краще розуміють" цілі України в Курській області. Вона підкреслила, що ЗСУ намагаються створити буферну зону у цьому регіоні, і підтвердила, що США продовжує надавати матеріальну підтримку Україні на полі бою.

Читайте також