Кабмін дав право на 100% бронювання інтернет-провайдерам, але з низкою умов

Логотип Кабміна і текст закону
Логотип Кабміна і текст закону

Кабінет міністрів України дозволив інтернет-провайдерам та мобільним операторам бронювати 100% своїх працівників від мобілізації.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що великі інтернет-провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх своїх працівників, підтримавши зміни до постанови.

За словами Федорова, аварійні бригади провайдерів та операторів відновлюють телеком-інфраструктуру, щоб громадяни мали зв'язок та інтернет навіть під час знеструмлення та обстрілів.

Компанії мають мати статус критично важливого підприємства, виконувати вимоги Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) і мати мінімальний місячний прибуток.

Залежно від прибутку, інтернет-провайдери та мобільні оператори можуть забронювати від 100% до понад 50% своїх працівників.

Міністр Федоров зазначив, що ця відповідь на вимоги президента стабілізувати мобільний зв'язок та інтернет навіть при знеструмленні для задоволення базових життєвих потреб громадян.

Деталі щодо запровадження бронювання працівників інтернет-провайдерів та мобільних операторів можна знайти на сайті міністерства цифрової трансформації України.

Читайте також