На облік до 25 років: в Україні запровадили зміни у військовому обліку

Молоді військовозобов'язані при реєстрації
Молоді військовозобов'язані при реєстрації

Україна впроваджує експериментальні зміни у військовому обліку. Про це повідомило Мінреінтеграція. На засіданні Кабміну було прийнято постанову про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів. В постанові зазначено, що будуть внесені зміни щодо військового обліку призовників, перевірки документів за кордоном, внесення до реєстру та формування списків громадян, які мають бути поставлені на військовий облік.

Згідно з нововведеннями, хлопці віком від 17 до 25 років будуть братися на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії незалежно від того, чи проживають вони в Україні чи за кордоном. Чоловіки віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звертаються за оформленням паспорта, також пройдуть перевірку документів через державну електронну систему "Трембіта". Діти віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні або за кордоном, і звертаються за оформленням паспорта, будуть автоматично внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів без проходження військово-лікарської комісії. Також буде створений перелік громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, які також підлягають постановці на військовий облік.

Проект постанови розроблений спільно Мінреінтеграцією, Міноборони, ГТС, МВС та Генштабом ЗСУ. Очікується, що такі зміни сприятимуть оптимізації та ідентифікації відомостей у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Читайте також