Не зможуть наступати ‒ в ISW назвали одну з основних проблем армії РФ

Не зможуть наступати ‒ в ISW назвали одну з основних проблем армії РФ

Росії буде важче підтримувати наступальні операції в Україні цього року.

Причина у неспроможності оборонно-промислової бази поповнити дефіцит боєприпасів. Про це у зведенні 12 січня повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, щодобова інтенсивність артилерійського вогню росіян нині зменшилася приблизно на 75%. Це ‒ мінімальний показник з 24 лютого минулого року.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Припускають, що російські війська, можливо, зменшили обстріли через скорочення поставок. Або ж переглядають свою тактику. За даними аналітиків, російські війська вичерпали свої запаси снарядів 122-мм і 152-мм калібрів.

"РФ тепер повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби", ‒ йдеться у повідомленні.

У Росії все частіше визнають, що фундаментальні проблеми, такі як дефіцит боєприпасів і нездатність забезпечення військ, серйозно перешкоджають проведенню наступальних операцій.

Станом на вечір 11 січня 2023 року немає жодного достовірного підтвердження заяв російської пропаганди, яка стверджує, що місто Соледар на Донеччині нібито перебуває під контролем російських окупантів. Зараз в Соледарі ведуться динамічні бої, проте не можна говорити про його захоплення, заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час пресконференції.

Американська аерокосмічна компанія Maxar опублікувала супутникові знімки міст Соледар та Бахмут на Донеччині, які намагаються захопити окупанти. Знімки демонструють, що в Соледарі вщент знищені житлові будинки та школи. В Бахмуті вздовж доріг та на полях тисячі вирв від снарядів.