Німеччина може різко скоротити виплати українцям: у чому причина

Портрет Ангели Меркель и Володимира Зеленського
Портрет Ангели Меркель и Володимира Зеленського

У Німеччині планують скасувати допомогу для українців, які не мають роботи.

Генеральний секретар німецької опозиційної партії ХДС Карстен Ліннеманн заявив про це у інтерв'ю виданню Funke, яке опублікувало агентство DPA.

Внаслідок конфлікту з Росією багато країн Європи приймають українських біженців, включаючи Німеччину. Протягом останніх двох років німецьке суспільство та політичні кола почали обговорювати наслідки такої політики.

Ліннеманн підтримує ідею скасування державної допомоги для непрацюючих осіб, зокрема українських біженців.

«Шестизначна кількість людей просто не хоче працювати», - зазначив він. «Тому їх не можна стимулювати шукати роботу шляхом скорочення соціальних виплат... Важливо повністю скасувати підтримку базового доходу».

Ліннеманн обговорив також те, що у багатьох європейських країнах понад 50% українців мають роботу, тоді як у Німеччині лише 25%. Він вважає, що це свідчить про відсутність стимулів з боку уряду для того, щоб спонукати біженців з України працювати.

«Українці також захищають нашу свободу. Але якщо є вигода, то вона повинна бути взаємною. Це стосується і працевлаштування», - заявив Ліннеманн.

Згідно з DPA, федеральний уряд Німеччини планує вводити суворіші правила, щоб мотивувати одержувачів соціальних виплат займатися працею. Серед заходів відповідальність за відмову від роботи та нелегальне працевлаштування будуть каратися скороченням допомоги.

Варто зазначити, що у Польщі показали українцям сервіси для пошуку тимчасової роботи.

Читайте також