"Обличчя людей були залиті кров'ю" ‒ зростає кількість загиблих внаслідок російського теракту в Дніпрі

У Дніпрі знову зросла кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару по житловому будинку 14 січня.

Станом на 10:30 понеділка, 16 січня, відомо про 36 загиблих, двоє з яких ‒ діти. Рятувальники продовжують розбирати завали, повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Травмовано 75 осіб, зокрема 15 дітей. Врятовано 39 людей (з них шестеро дітей).

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Дніпровській обласній клінічній лікарні ім. Іллі Мечникова померла одна із постраждалих після влучання російської ракети в будинок.

Жінка мала важкі травми, розповів Gazeta.ua головний лікар Сергій Риженко.

"Одній жінці розірвало повністю живіт. Її врятувати не вдалось, вона в першу годину після доправлення до Мечникова померла. 27-річна жінка, яка близько 20 годин пробула під завалами, отримала сильне переохолодження. Температура тіла при госпіталізації в лікарню становила 31 градус. Вона в реанімації, лікарі борються за її життя", ‒ розповів Риженко.

Додав, що всі постраждалі після вибуху надійшли до лікарні з вкрай важкими травмами.

"Обличчя людей були залиті кров'ю. Тіла уражені уламками з металу, бетону та камінням. Одній із постраждалих, 8-річній Златі пощастило, бо вона була поряд із вибухом. Уламками посікло тільки обличчя", ‒ додав Риженко.

У суботу російські терористи обстрілом зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Під завалами опинилися люди.

Міністр оборони України Олексій Резніков різко відповів на російський ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі. Воєнні злочинці обов'язково відповідатимуть, заявив глава оборонного відомства у Twitter і навів приклад Нюрнберзького процесу. Підкреслив, що країна-агресор вкотре порушила один з основних принципів Міжнародного гуманітарного права.