Обмеження переказів з картки на картку: у Нацбанку пояснили, кого торкнеться

Обмеження переказів з картки на картку: у Нацбанку пояснили, кого торкнеться

Національний банк України прогнозує обмеження карткових переказів

У Національному банку України планують ввести обмеження щодо карткових переказів та встановити граничні ліміти для грошових переказів між фізичними особами. Про це повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний.

Обмеження P2P-переказів одного клієнта банку іншому безпосередньо з картки на картку практично не вплинуть на більшість користувачів. Тобто 98,44% клієнтів банків взагалі не помітять змін у використанні послуг банківських установ.

Ця зміна стане другою масштабною реформою в сфері переказів після введення обмежень щодо користування певними категоріями користувачів та переказів у терміналах. Голова Національного банку вважає, що такі обмеження перш за все змусять змінити фінансову поведінку осіб, які незаконно використовують перекази для здійснення незаконних операцій, таких як переміщення коштів в наркоторгівлі, нелегальному гральному бізнесі та тіньових бізнес-схемах. Однак ці обмеження не вплинуть на волонтерську діяльність, оскільки рух коштів має обмеження у вигляді вихідних операцій.

Таким чином, операції, що здійснюються шляхом пересилання грошей іншому користувачеві з використанням ідентифікуючих ознак, таких як реквізити IBAN, залишаться без обмежень. Нагадаємо, що раніше Національний банк України скасував валютні обмеження.

Читайте також: