Понад 200 тисяч гривень на місяць: хто в Україні отримує найвищі пенсії

Пенсіонер з високою пенсією утримує гроші
Пенсіонер з високою пенсією утримує гроші

Деякі українці отримують пенсії, які перевищують 200 тисяч гривень на місяць, тоді як інші отримують трохи більше 5 тисяч гривень. Про це повідомили у Пенсійному фонді.

Найвищі пенсії отримують судді - їхня середня пенсія становить 100 тисяч гривень. Кілька останніх років їх пенсійні виплати зросли на 30 тисяч гривень. Деякі судді отримують щомісячно близько 200 тисяч гривень, а іноді навіть більше.

Зокрема видання звернуло увагу на пенсію екс-глави Верховного суду України Ярослава Романюка. Він задекларував за 2023 рік прибуток від Пенсійного фонду у розмірі 2937027 гривень. Це означає, що він щомісячно отримував у середньому 244,7 тис. гривень пенсії.

Розмір пенсії судді залежить від його стажу і зарплати працівника, який займає відповідну посаду. Мінімальна пенсія судді складає 50% від зарплати, а максимальний розмір пенсії не може перевищувати 90% зарплати судді.

Порівняно з середньою пенсією, яка становить 5 385 гривень, пенсії суддів відрізняються. Максимальний розмір пенсії звичайних українців обмежений 10 прожитковими мінімумами, що становить 23 610 гривень.

Також багато пенсіонерів в Україні отримують менше від середньої пенсії.

Нагадаємо, на українців чекає підвищення мінімальної зарплати.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 79 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку