Путін збирається використати Радбез ООН у своїх цілях: подробиці від ISW

Путін збирається використати Радбез ООН у своїх цілях: подробиці від ISW

Росія готується у квітні перейняти головування в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Президент РФ Володимир Путін має намір використати це для легалізації російської агресії, сказано у свіжому звіті ISW.

"Під час пресконференції з президентом Китаю Сі Цзіньпіном 21 березня Путін зробив низку заяв, у яких висловив відданість Росії ООН, статуту ООН та Радбезу ООН. Це свідчить про те, що РФ продовжує використовувати свою позицію в організації у якості бази для проєкції влади", зазначають американські аналітики.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Російський диктатор встановлює інформаційні умови для демонстрації передбачуваної відданості Росії Раді безпеки, щоб продовжити використовувати зброю і право вето РФ в ООН у найближчі місяці.

Російська Федерація проведе 6 квітня неофіційне засідання Ради безпеки ООН, щоб обговорити "реальний стан" українських дітей, вивезених до Росії. Москва нібито планувала засідання Ради задовго до рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі видати ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, заявив представник Росії в ООН Василь Небензя під час пресконференції 21 березня.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.

Читайте також: