Росіяни атакували човен в з цивільними, які намагалися евакуюватися з лівобережжя Херсонщини

Росіяни атакували човен в з цивільними, які намагалися евакуюватися з лівобережжя Херсонщини

Російські окупанти не тільки не евакуюють населення лівобережжя Херсонщини, що постраждало від наслідків підриву дамби Каховської ГЕС, але й вбивають тих, хто намагається врятуватися звідси.

Зокрема, 11 червня загарбники атакували човен з цивільними, які намагалися евакуюватися з лівого берега області. Про це повідомив голова Офіса президента Андрій Єрмак у Telegram.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Армія РФ атакувала човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині. Вони відкрили вогонь у спини цивільним. Шестеро людей отримали поранення. Вони дісталися до Херсона та були шпиталізовані до медзакладу. Лікарі борються за життя поранених. Росіяни боягузливі терористи", написав він.

В Херсонській області підтопленими залишаються 32 деокупованих населених пункти.

За ніч рівень води впав ще на 26 см. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

Водночас ситуація на Лівобережжі, на жаль, позитивної динаміки не має, адже швидкість спаду води зменшилась, а евакуація цивільних провалена. Російські окупанти відбирають у людей човни, щоб самостійно відплисти з постраждалих районів.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу, ГЕС відновленню не підлягає.

Читайте також: