Сервіси таксі, оренди житла та маркетплейси зобов'яжуть звітувати про доходи користувачів

Схема роботи сервісів таксі та маркетплейсів
Схема роботи сервісів таксі та маркетплейсів

Оператори цифрових платформ, таксі, оренди житла та маркетплейси зобов'язуються повідомляти податківцям про доходи своїх клієнтів. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Уряд планує ввести обов'язок збирання інформації про доходи користувачів цифрових платформ і передачі її до Державної податкової служби. Ця міра стосується платформ, які надають послуги таксі, допомагають у знаходженні житла, розвивають маркет-плейс та мають додатки для продажу товарів та послуг.

Службы такси в Киеве

На зустрічі з представниками компаній операторів цифрових платформ заступник міністра Світлана Воробей обговорила концепцію впровадження в Україні звітності про доходи, отримані фізичними та юридичними особами, які використовують такі платформи для заробітку. Воробей зауважила, що створення прозорого та справедливого податкового середовища - пріоритет Міністерства фінансів України у податковій сфері.

Введення звітності операторів цифрових платформ сприятиме гармонізації національного податкового законодавства з правом ЄС та підвищенню податкової культури платників податків, зазначила вона.

Нагадаємо, Пишний відповів, коли НБУ ухвалить рішення про обмеження на перекази з картки на картку.

Читайте також