Сі Цзіньпін заговорив про "ризики" й закликав військових бути готовими "перемагати у війнах"

Сі Цзіньпін заговорив про

У середу, 8 березня, голова КНР та лідер Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін закликав китайських військових бути готовими "перемагати у війнах".

Зокрема, заявив представникам Народно-визвольної армії, що вони повинні покращити використання технологій, логістики і національних резервів, "щоб посилити армію та вигравати війни". Про це повідомляє Reuters.

У заяві китайського лідера йдеться, що зміцнення та вдосконалення "інтегрованих стратегічних можливостей" є новою вимогою, встановленою Комуністичною партією Китаю.

Сі Цзіньпін також нагадав військовим, що ними керує партія.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Китай повинен краще використовувати науку, технології та промисловість для зміцнення своєї армії та перемоги у війнах", сказав він, закликаючи національні лабораторії прискорити дослідження військових технологій, щоб Китаю не довелося звертатися до інших країн за своїми потребами в секторі оборони.

Президент КНР вимагав підвищення гнучкості ланцюгів поставок, активізації інфраструктурних робіт і створення національних резервів для військових цілей.

Він також згадав про існування "стратегічних ризиків", які китайська армія повинна враховувати, але не уточнив їх.

Китай заявив, що "конфлікт" в Україні виходить з-під контролю й закликав якомога швидше почати процес мирних переговорів.

Санкції та тиск на Росію нібито не вирішать "проблему", заявив міністр закордонних справ КНР Цинь Ган, пише CNN.

Водночас країна вперто продовжує називати повномасштабну війну в Україні "кризою", "ситуацією" або "конфліктом".

Читайте також: