Скільки бригад "Гвардії наступу" готові йти в атаку

Скільки бригад

Виконувати завдання у зоні бойових дій готові шість бригад "Гвардії наступу".

У процесі створення сьома бригада. Про це розповів заступник директора Департаменту планування застосування ГУ Нацгвардії полковник Микола Уршалович під час брифінгу в Military Media Center, повідомляє пресслужба НГУ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Шість бригад Національної гвардії, які є частиною "Гвардії наступу" сформовані, укомплектовані особовим складом і готові виконувати завдання у складі Сил оборони після отримання відповідного завдання. У процесі 7-ма бригада "Хартія", про формування якої було оголошено у квітні", - сказав він.

За словами Уршаловича, сформовані бригади доозброюються і ще кілька тижнів проходитимуть бойове залагодження. Зараз бійці, які уже пройшли всі етапи відбору і зараховані до штурмових бригад "Гвардії наступу", в міру формування навчальних взводів і рот тренуються на полігонах.

Підготовки проводяться паралельно. Тобто певні підрозділи вже проходять колективну підготовку, а для когось має розпочатися індивідуальна.

Заняття з індивідуальної підготовки проводять інструктори, які в більшості мають бойовий досвід. Особовий склад навчається діяти в різних видах бою та різноманітних умовах бойової обстановки.

Тактичні навчання, якими завершується підготовка, проводяться безпосередньо під керівництвом командирів підрозділів та обов'язково з бойовою стрільбою.

"Кожен офіцер, сержант і солдат "Гвардії наступу" вмотивований і розуміє, що від нього особисто, від кожного підрозділу, кожної бригади буде залежати успіх звільнення нашої землі від агресора", - сказав Уршалович.

1 травня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що підготовка до контрнаступу ЗСУ на фінішній прямій. За його словами, є три ключові фактори для успіху. Це озброєння, підготовлені й навчені захисники, які знають свій план, забезпечення наступу всіма необхідними речами.

Водночас у Вашингтоні вважають, що майбутній контрнаступ української армії здатний повернути більшість окупованих територій.

Читайте також: