Стало відомо, коли Пентагон отримає висновки про "злив" секретних документів

Стало відомо, коли Пентагон отримає висновки про

Міністерство оборони США отримає висновки про "злив" у мережу секретних військових документів протягом 45 днів.

Пентагон серйозно ставиться до витоку секретних даних. Про це на брифінгу 18 квітня заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

За її словами, міністр оборони Ллойд Остін і високопосадовці Пентагону "продовжують скликати щоденні зустрічі, щоб перевірити обсяг і масштаб цього витоку, а також для забезпечення вжиття відповідних заходів щодо пом'якшення наслідків".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сінгх зазначила, що розслідування вже почалося, і протягом 45 днів відомству представлять початкові висновки та рекомендації щодо вдосконалення політики та процедур департаменту, пов'язаних із захистом секретної інформації.

"Пентагон тісно контактує з Білим домом, Конгресом, міжвідомчими партнерами, союзниками та партнерами", додала представниця оборонного відомства США.

Також Сінгх розповіла, що у понеділок міністри оборони США та України Ллойд Остін й Олексій Резніков провели телефонну розмову.

"Вони обговорили безпекову ситуацію в Україні, і глава Пентагону з нетерпінням чекає особистої зустрічі пізніше цього тижня в межах Контактної групи з питань оборони України", додала вона.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом.

Деякі з оприлюднених документів розкрили ключові недоліки українського озброєння, протиповітряної оборони, розмірів і готовності батальйонів у критичний момент війни.

Секретні документи Пентагону "злив" 21-річний службовець Військово повітряних сил Національної гвардії США Джек Тейшейра. Він живе у штаті Массачусетс. Затримали підозрюваного 13 квітня. Його вдалося вирахувати по фото.

Читайте також: