ТЦК зможуть перевіряти документи за новими правилами: роз'яснення

Контроль документів в ТЦК за новими правилами
Контроль документів в ТЦК за новими правилами

Міністерство оборони України оголосило про нові правила перевірки військово-облікових документів. За словами заступника міністра оборони із цифровізації Катерини Чорногоренко, представники ТЦК тепер мають право проводити перевірку документів навіть на вулиці. Вони можуть попросити особу пред'явити свій військово-обліковий документ у громадських місцях і здійснювати перевірку за допомогою технічних засобів, зокрема QR-коду.

Також варто зазначити, що особи, які ухиляються від військового обліку або про яких немає інформації в реєстрах, можуть отримати попередження. Якщо протягом 60 днів особа не уточнила свої дані після введення нового закону про мобілізацію, ТЦК може звернутися до поліції для адміністративного затримання. Чорногоренко також підкреслила, що військово-облікові документи старого зразка і у паперовій формі залишаються чинними.

Крім того, зараз також актуальним є електронний військово-обліковий документ, який формується онлайн на базі даних "Оберіг" за допомогою програми "Резерв+" для призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Нагадаємо, раніше було оприлюднено інформацію про те, кому було видано броню, а кому відмовлено.

Читайте також