Трамп використав замахи на своє життя на користь передвиборчої кампанії — ЗМІ

Трамп передвиборча кампанія замахи своє життя
Трамп передвиборча кампанія замахи своє життя

Заміна президента Джо Байдена на Камалу Гарріс змінила перебіг перегонів.

Заміна президента Джо Байдена на Камалу Гарріс стала причиною зміни ходу виборів. Рейтинги демократів підвищилися, оскільки Гарріс випереджає Дональда Трампа в багатьох опитуваннях. Проте за цим фактом таїться ряд далекосяжних наслідків замахів на Трампа для кампанії, зауважує Девід Чартер, помічник редактора газети The Times.

По-перше, після першого замаху рейтинг Трампа зрос відразу на три пункти, навіть якщо це не відобразилося в прямому протистоянні з Байденом. По-друге, Трамп скористався замахом на своє життя, щоб звести до нуля атаку Демократичної партії, яка вважала його загрозою для демократії. У екс-президента також з'явилось нове гасло, яке вперше пролунало в Мічигані 20 липня: "Я отримав кулю заради демократії".

По-третє, ця подія перетворилася на контратаку на демократів, які, за їхними словами, насправді сприяють потенційним вбивцям. Крім того, спроби замаху на Трампа також були успішно використані для активізації збору коштів серед невеликих донорів, який до цього спочатку сповільнювався.

Політолог-ветеран Френк Ланц вважає, що основним результатом замахів стало зміцнення підтримки основного електорату Трампа, що означає, що наслідки можуть бути найбільш помітними після дня голосування 5 листопада.

Джерело: ZN.UA

Читайте також