У бригад ЗСУ виникли проблеми через затримки поставки західних озброєнь - ISW

У бригад ЗСУ виникли проблеми через затримки поставки західних озброєнь - ISW

Інститут вивчення війни повідомив, що Збройні сили України створюють кілька штурмових бригад, але недостатні поставки західних озброєнь не дозволяють їх належно укомплектувати.

Зазначається, що своєчасна та належна західна безпекова допомога визначатиме здатність Сил оборони контролювати ініціативу на полі бою та проводити контрнаступальні операції у майбутньому.

У звіті Інституту повідомляється про вимогу президента Володимира Зеленського щодо необхідності важкої техніки для 10 новостворених бригад ЗСУ, але командири заявляють, що більше потребують боєприпаси.

Також у звіті вказується, що повільне прибуття американської допомоги ускладнює оснащення резервних бригад та їх залучення до операцій.

Здатність України проводити контрнаступальні операції має вирішальне значення для уникнення затягування війни та знищення державності.

У звіті зазначається, що Україна не може чекати на західну безпекову допомогу, бо російські війська намагаються використовувати свою ініціативу і перешкоджають збирати нову бойову міць.

Західна допомога дозволить оснастити нові підрозділи та знизить тиск з боку російських сил, а також дозволить Україні планувати майбутні контрнаступальні операції.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: