У ЄС закликали Угорщину надати додаткові пояснення щодо спрощення віз для росіян

Угорщина обговорює спрощення віз для росіян
Угорщина обговорює спрощення віз для росіян

Угорщина не надала пояснень Єврокомісії стосовно занесення Росії та Білорусі до списку країн, громадяни яких можуть легко отримувати право на проживання та працю в Угорщині.

Про це заявила єврокомісарка із внутрішніх справ Ільва Юханссон під час засідання комітету Європейського парламенту з громадянських свобод, правосуддя і внутрішніх справ у Брюсселі.

"Почнемо з того, що РФ являє загрозу миру та демократії. Є держави-члени, які щодня стикаються з російською загрозою. Були випадки саботажу та шпигунства, зв'язані з Росією. Ми звернулися до угорської влади за поясненнями, але не отримали на них відповіді", - зазначила вона.

Чиновниця також привела приклади викриття російських шпигунів на території ЄС і заявила, що її запити до угорської влади залишилися без відповідей.

"Не зрозуміло, чому угорський уряд вважає таку схему необхідною і доцільною, особливо в нинішній політичній ситуації. Також невідомо, як ризики безпеки, пов'язані з громадянами Росії та Білорусі, враховуються при розгляді їхніх заявок на отримання національних карт", - пояснила Юханссон.

Єврокомісарка надіслала другий лист угорському міністру, де знову зазначила ключові питання щодо спрощеної процедури отримання національної карти для громадян Росії та Білорусі.

У липні Угорщина спростила правила видачі національної карти громадянам Росії та Білорусі. Це рішення було критиковано окремими європейськими політиками.

Читайте також