У грудні українці побили два рекорди споживання електроенергії

У грудні українці побили два рекорди споживання електроенергії

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна встановила два рекорди споживання електроенергії під час поточного опалювального сезону. Конкретні дати, коли ці рекорди були встановлені, - 7 і 11 грудня. Він зазначив це після засідання уряду.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна знаходиться у стабільному зимовому температурному режимі, що призводить до збільшення навантаження на енергетичну систему. В той же час, українська енергетика має стикатися зі зрадою з боку ворогів, які намагаються завдати найбільшу шкоду. Відтак, мережа має проблему з дефіцитом потужності, що вимагає допомоги від сусідніх країн.

За словами Дениса Шмигаля, кожен українець може зробити свій внесок у забезпечення енергетичної стійкості країни. Це можна зробити, економлячи електроенергію, особливо під час пікових годин вечора і ранку.

За його словами, раціональне споживання електроенергії допоможе збалансувати енергетичну систему та уникнути планових відключень. Денис Шмигаль наголосив, що солідарність минулого року врятувала Україну від планів росіян погрузити її у темряву, і він впевнений, що така перемога може бути повторена і цього року.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прогнозував, що наступні тижні будуть напруженими для української енергосистеми. Уряд закликав громадян знизити споживання електроенергії, щоб уникнути введення графіків відключень світла, через виниклий дефіцит потужності в енергосистемі.

Читайте також: