У ГУР сказали, чи нарощує РФ виробництво зброї

Росія намагається збільшити виробництво зброї та боєприпасів, але має декілька проблем.

Унаслідок законодавства та постанов, прийнятих влітку 2022 року, російські оборонні підприємства перейшли на режим воєнного часу. Це дозволило збільшити робочі години та обсяги виробництва, але не розв'язало всі проблеми, пов'язані з оборонною промисловістю, за словами генерал-майора Вадима Скібіцького з Головного управління розвідки Міноборони.

Збільшилася кількість робочих днів на тиждень. Деякі підприємства навіть працюють у три зміни. Але це ще не означає, що у них все гаразд в оборонній промисловості.

Основні зусилля Росії спрямовані на відновлення техніки, що була пошкоджена на полі бою, підготовку до бойових дій зброї і військової техніки, яка зберігається на складах, та виробництво нової зброї і боєприпасів. Усе це використовується для ведення бойових дій проти України.

За нашими даними, все, що виробляється Росією, відразу відправляється на фронт і застосовується проти України. Тому ми не бачимо, щоб Москва суттєво збільшила виробництво зброї і військової техніки.

Для підтримки обсягів виробництва Росія здійснює закупівлю зброї і боєприпасів в Ірані та Північній Кореї, а також вивозить боєприпаси зі складів у Білорусі. Проте ці заходи все ще не забезпечують всі потреби російської армії.

Росія намагається збільшити виробництво зброї і боєприпасів, але має проблеми, такі як застаріле устаткування, дефіцит підготовлених робітників та дефіцит комплектуючих. Однак, вона залишається загрозою для нас завдяки своїм потужностям у виробництві військового озброєння та техніки.

За даними української розвідки, Північна Корея постачає зброю до Росії, включаючи балістичні ракети. Інформацію про це ще уточнюють.