У Міносвіти сказали, коли розпочнеться новий навчальний рік у школах та університетах

Люди в школі вітають дітей уперше
Люди в школі вітають дітей уперше

Новий навчальний рік розпочнеться 2 вересня

У Міністерстві освіти та науки України повідомили, коли саме розпочнеться новий навчальний рік. Згідно з постановою КМУ, навчання у школах розпочнеться 2 вересня 2024 року та закінчиться 30 червня 2025 року.

Про тривалість навчального року та канікул школи можуть приймати рішення самостійно, враховуючи при цьому закон України "Про повну загальну середню освіту". Закон передбачає, що сумарна кількість календарних днів канікул у школах протягом року має становити не менше 30-ти.

Крім того, школи мають можливість встановлювати структуру навчального тижня та вирішувати, чи проводити заняття по суботах. Вони також можуть обирати форми організації освітнього процесу з урахуванням питань безпеки.

Університети також самі визначають початок та тривалість навчального року. Незважаючи на рекомендацію Міністерства освіти та науки розпочати навчання у серпні та зробити довгі канікули восени і зимою, вони також починають навчання у вересні.

Заклади професійної освіти також планують розпочати навчання у вересні. Міністерство радить їм бути гнучкими в організації навчального процесу на основі питань безпеки та енергопостачання, включаючи проведення занять по суботах. Рішення про форму навчання можуть ухвалювати місцеві адміністрації.

Читайте також