У Податковій взялися за секонд-хенди: що буде з магазинами дешевого одягу

У Податковій взялися за секонд-хенди: що буде з магазинами дешевого одягу

У Податковій службі виявили порушення при ввезенні секонд-хенду

У Державній податковій службі повідомили про значні порушення, пов'язані із ввезенням секонд-хенду в Україну та його подальшою реалізацією.

З його слів, штурми магазинів секонд-хенду здоровими молодими людьми стали "візитною карткою" цього бізнесу. Вони прагнуть придбати неврахований товар за готівку з метою подальшого перепродажу.

Імпортери секонд-хенду занижують вартість товару при ввезенні, а потім через фіктивні угоди реалізують неоплачений ПДВ на "чорному" ринку. Це дозволяє іншим учасникам схем уникати сплати податку або навіть вимагати його відшкодування.

Наприклад, розповів Гетьманцев, у квітні ТОВ "Е-А" ввезло сумки за ціною в 11,3 раза нижче за митну вартість, а одяг - у 4,2 раза дешевше. При цьому податкове навантаження компанії склало 0%.

Дії ДПС у цьому випадку запобігли поширенню схемного кредиту на 35,2 млн грн. Матеріали передано до Бюро економічної безпеки.

Загалом з вересня минулого року завдяки спільному аналітичному кабінету Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби вдалося запобігти розповсюдженню ризикового податкового кредиту на суму 9 млрд грн.

Гетьманцев також повідомив, що окрема стаття доходів злочинців складає маскування під секонд-хенд привезених брендових речей.

Раніше ми також повідомляли, наскільки в Україні можуть підвищити ПДВ та військовий збір.

Читайте також: