У справі про вбивство Фаріон сплив важливий доказ

Докази в справі про вбивство
Докази в справі про вбивство

У Дніпрі в квартирі колишньої менеджерки "Дніпромлин" знайшли пістолет "Форт 12-Р", з якого, за даними слідства, було вбито екс-нардепку та мовознавицю Ірину Фаріон. Обшук житла відбувся 14 серпня з дозволу Галицького районного суду Львова.

За даними судового реєстру інформує "Главком".

Під час слідчих дій було вилучено пістолет, магазин до вогнепальної зброї, 150 набоїв та інші предмети, пов'язані з підготовкою злочину. Серед них є наждачний папір, свердла, викрутки, штангенциркуль, мобільні телефони, планшет, червоні рукавички, гумові кульки, 100 євро та 1,9 тисячі доларів.

Згадаємо, що Фаріон була вбита 19 липня 2024 року. За версією слідства, 18-річний В'ячеслав Зінченко вбив Фаріон, зробивши постріл у її голову. Він попередньо готувався до цього, досліджуючи інформацію про жертву та інших політичних діячів.

Ірина Фаріон

У суді, де розглядали клопотання слідчого про арешт вилученого майна, колишня менеджерка заперечувала проти арешту готівки, стверджуючи, що ці кошти вона нагромадила протягом сім років роботи. Суд частково задовольнив клопотання слідчого та наклав арешт на певну частину вилученого майна, зокрема на предмети, які можуть бути використані для виготовлення зброї.

Нагадаємо, що СБУ розслідує можливу причетність російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон.

Читайте також