У Зеленського пояснили рішення Ердогана повернути командирів Азовсталі

У Зеленського пояснили рішення Ердогана повернути командирів Азовсталі

Президент Реджеп Таїп Ердоган насамперед керується інтересами Туреччини. Звільнення Анкарою полонених Росією командирів Азовсталі стало приниженням "суб'єктності" Москви і особисто російського диктатора Володимира Путіна.

Для Ердогана Путін уже не суперник, заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Вони не рівня. Мені здається, що Ердоган своїм рішенням щодо "азовців" просто продемонстрував, що він суб'єктний, на відміну від Путіна. Для нього існують лише інтереси Туреччини. А не інтереси вмираючої країни під назвою Росія. Туреччина показує, що суб'єкта РФ не існує. Тобто, це суб'єкт, що йде, його не вигідно підтримувати. У Китая те ж саме. Ми бачимо зниження градуса заяв, практично байдуже ставлення до того, що робить і говорить РФ", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росія з військової точки зору сьогодні не представляє ніякої загрози для будь-якої країни НАТО. Ердоган це усвідомив одним із перших. Подоляк вважає дії турецького лидера бездоганними в тому, щоб підкреслити нікчемність Путіна.

"Це йому було потрібно не для того, щоб принизити Путіна (він його не розглядає як політичний суб'єкт). Ердоган показав, що є Туреччина, яка сьогодні виглядає інакше. Що є Туреччина, яка претендує на конкретні ролі. Туреччина, у якої є свій інтерес в Чорноморському регіоні. Ердоган хоче показати, що в акваторії Чорного моря Росія не буде домінувати: ні зараз, ні в майбутньому", сказав представник Офісу президента.

Україна повернула з Туреччини українських командирів з Азовсталі, які перебували там після російського полону Дениса Прокопенка, Святослава Паламара, Сергія Волинського, Олега Хоменка та Дениса Шлегу.

У Росії заявили, що повернення в Україну з Туреччини командирів Азовсталі нібито є порушенням домовленостей щодо обміну полоненими. Командири мали перебувати на території Туреччини до кінця війни. Про це сказав спікер президента РФ Дмитро Пєсков.