Україна часто спокушалась компромісами. Історичні висновки зроблені - Зеленський

Україна часто спокушалась компромісами. Історичні висновки зроблені - Зеленський

Україна часто спокушалась компромісами, за які потім сплачувала рахунок втраченим часом і втраченими поколіннями.

Тепер Україна зробила історичні висновки. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час урочистостей до Дня захисників і захисниць України, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогоднішній день об'єднує мільйони українців та українок, які захищають свободу та незалежність. Об'єднує з багатьма поколіннями українського народу, які боролися за волю і які воювали заради України", - сказав Зеленський.

Історія не раз ставила українців перед жорстким вибором: тюрма від окупанта або боротьба за свободу на своїй землі, сказав президент.

"І часто бувало, що у моменти такого вибору Україна губила внутрішню єдність, перш ніж могла здобути вирішальні перемоги. Часто лишалась наодинці, часто спокушалась компромісами, за які потім сплачувала рахунок втраченим часом і втраченими поколіннями", - заявив Зеленський.

"Але не цього разу", - сказав президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Тепер для України все інакше, заявив Зеленський.

"У сучасних поколінь українців є можливість вибороти більше, ніж вдавалося раніше. Наша оборона України від російської навали спирається на історично найбільшу єдність нашого суспільства", - сказав президент.

Україна має історично найбільшу підтримку світу, також сказав Зеленський.

"Більше ніколи, жодного разу, Україна не буде платити майбутнім своїх дітей, своїм суверенітетом та своєю волею за примарні обіцянки спокою. Україна зробила історичні висновки. Ми чітко бачимо, що є нашим завданням, що має стати нашою перемогою. І ми знаємо, як дійти до неї. Українська сміливість має принести Україні мир. І це буде", - заявив президент.

1 жовтня українці відзначають День захисників та захисниць України. Дату державного свята перенесли через зміну церковного календаря.

Президент звернувся до громадян. Бути захисником України - це бути щодня з Україною, в Україні, задля України, сказав Зеленський.

Читайте також: