Україна запропонувала Кореї долучитися до проектів з відновлення енергетики

Україна розмовляє з представниками Кореї
Україна розмовляє з представниками Кореї

Уряд України разом з партнерами активно працює над швидким відновленням енергетики та залученням більше підтримки приватного сектору економіки. Один з варіантів - грантові та інвестиційні програми для відновлення енергетики. Це було обговорено під час відеозустрічі Мінекономіки з представниками корейської установи KIND, яка вже підтримала декілька проектів в Україні.

Володимир Кузьо, заступник міністра економіки, заявив: "Ми активно займаємося відновленням енергетики та підтримкою приватного сектору. Разом з партнерами шукаємо нові можливості для швидкого відновлення зруйнованих потужностей. Важливу роль грають приватні інвестиції, а наш потенціал оцінюється приблизно в $168 млрд на наступні 10 років."

Кузьо також запропонував збільшити підтримку KIND для проектів відновлення енергетики та забезпечення енергонезалежності місцевих адміністрацій, зокрема через розвиток розподіленої генерації. Він також зауважив, що корейські бізнесмени проявили інтерес до таких проектів.

Учасники зустрічі обговорили можливість участі KIND у проектах в Україні, включаючи транспортний генплан Київської області, смарт-сіті генплан Умані, план реконструкції/відновлення українських аеропортів, реконструкцію Каховської дамби, проект реновації залізниці та багато інших проектів у містах та муніципалітетах.

Читайте також