Українцям доведеться "ділитися" грошима від продажу квартир: віддати майже чверть суми

Українці повинні перерахувати 25% грошей
Українці повинні перерахувати 25% грошей

Українцям розповіли про нові зміни в оподаткуванні продажу нерухомості. Згідно з інформацією, законопроект про підвищення військового збору до 5% був внесений до Ради. За новими правилами, українці зобов'язані будуть сплачувати 11% податків на перехід прав власності на нерухомість, якщо воно було зареєстроване менше ніж 3 роки тому. В окремих випадках ставка може становити 23%.

Експерт розповіла про інші випадки, коли потрібно сплачувати 11% податку на продаж нерухомості, такі як другий продаж житлової нерухомості протягом року або продаж нежитлової нерухомості. Водночас, якщо право власності на квартиру зареєстровано раніше, ніж 3 роки тому, то особа звільняється від сплати податку.

Також було зазначено, що на ринку нерухомості спостерігається тенденція до зниження цін. Деякі ознаки кризи вже виявилися, такі як збільшення кількості виставлених об'єктів і збільшення терміну ухвалення рішень покупцями. Також власники почали заохочувати покупців безготівковим розрахунком та йти на поступки.

Експерт попереджає про можливий обвал ринку нерухомості, якщо новий законопроект буде прийнятий. Вона також зазначає, що це може призвести до невиплати кредитів, вже взятих за високими цінами.

Читайте також