Українцям розповіли, куди витрачаються гроші від підвищеного тарифу на електроенергію

Витрати грошей від підвищеного тарифу
Витрати грошей від підвищеного тарифу

Тариф на електроенергію зрос набагато більше ніж на 60% з 1 червня 2024 року. Проте, більшість українців цікавиться, куди йдуть гроші, які енергокомпанії отримують з нового тарифу.

На це питання відповів народний депутат Сергій Нагорняк, який є членом Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Сергей Нагорняк, "Слуга народа", коронавирус

Він заявив, що гроші з нового тарифу на електроенергію для населення використовуються для підтримки та відновлення гідроелектростанцій, а також для створення фінансових резервів для добудови нових блоків атомних електростанцій.

Окрема частина коштів спрямовується на підтримку "Укргідроенерго" для відновлення гідроелектростанцій, які постраждали внаслідок ворожого обстрілу. Інша частина коштів використовується для підтримки "Енергоатому", зокрема для створення фінансових резервів для добудови третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

Хмельницька АЕС

Нагорняк зазначив, що третій енергоблок Хмельницької АЕС вже на 70-75% готовності і може бути завершений протягом трьох років. Він також наголосив на необхідності планування будівництва п'ятого та шостого енергоблоків на станції.

Отже, новий тариф допомагає державним енергокомпаніям компенсувати різницю між ринковою вартістю електроенергії та тарифом для населення, що сприяє стабілізації енергетичного сектору України та його подальшому розвитку.

Нагадаємо, що раніше Нафтогаз зробив коментарі щодо чуток про підвищення ціни на газ для населення.

Читайте також