Українцям відмовляють у кредитах за програмою "єОселя": ПриватБанк та Ощадбанк назвали причини

Зображення логотипу ПриватБанку та Ощадбанку
Зображення логотипу ПриватБанку та Ощадбанку

Кількість відмов за програмою "єОселя" в ПриватБанку та Ощадбанку

ПриватБанк та Ощадбанк назвали кількість відмов за програмою "єОселя", яка стартувала у жовтні 2022 року. Про це повідомили у банках.

Програма "єОселя" має на меті покращення житлових умов населення шляхом надання доступних кредитів на купівлю житла. Проте не всі охочі можуть отримати іпотеку під 3% або 7% через цю програму.

В ПриватБанку щомісяця надходить понад 9000 заявок на кредит за програмою "єОселя". Проте позитивне рішення узятих рішень становить лише близько 52% з них.

На кредит за програмою "ЄОселя" щомісяця до банку надходить понад 9000 заявок. А ось попередньо позитивно прийнятих рішень із них близько 52%.

Для ухвалення рішення банк цікавиться платоспроможністю клієнта та його кредитним навантаженням. Кредитна історія також впливає на рішення. Тому, якщо у клієнта є прострочені кредити або прострочення на момент подання заявки, його не прокредитують без закриття заборгованостей.

У Ощадбанку видається іпотечний кредит на два запити з трьох, що надходять до них. Відмови пов'язані з негативною кредитною історією та недостатнім доходом клієнта.

Часто причини відмови – негативна кредитна історія та недостатній дохід. Проте фахівці Ощадбанку індивідуально працюють із кожним запитом, адже ми прагнемо допомогти вирішити житлові проблеми якомога більшої кількості українців.

У перше півріччя 2023 року банками-учасниками програми "Оселя" було видано 5505 кредитів на 9,4 мільярда гривень. Минулого року число кредитів становило 5855 на 8,8 мільярда гривень.

Найбільше кредитів за програмою "єОселя" видається для Києва та Київської області. На столичний регіон припадає понад 45% позичок.

Нагадаємо, в Україні готують декілька варіантів забезпечення житлом для переселенців.

Читайте також