Українців попередили про нову схему шахраїв: здати картку в оренду

Зловмисники шахрайсько орендують картку українців
Зловмисники шахрайсько орендують картку українців

Шахраї використовують оренду банківських карток для шахрайства

Українські шахраї продовжують шукати нові схеми, щоб привласнити гроші з банківських карток громадян. Одним з останніх трюків є оголошення про оренду карток, які часто з'являються в мережі. За такі пропозиції зловмисники просять платити суму близько 1000 гривень на добу. Про це інформує Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Українцям також слід звернути увагу на те, що можуть траплятися оголошення з пропозицією легкої роботи, де "роботодавець" одразу просить номер картки для зарахування "зарплати" або з пропозицією відкрити банківський рахунок на своє ім'я для отримання та переказу коштів від імені іншої особи.

Державна служба спеціального з'язку попереджає, що це все шахрайські схеми, відомі як грошові мули або дропи. Шахраї використовують чужі картки для здійснення операцій з незаконно отриманими коштами, щоб заплутати сліди.

Важливо пам'ятати, що громадян, які довіряють свою картку комусь, можуть очікувати штрафи, конфіскація майна або навіть позбавлення волі. Грошові мули вважаються співучасниками злочину. Раніше повідомлялося, що шахраї використовують фейкові повідомлення про відключення світла, щоб шахрайсько заволодіти грошима.

Читайте також