В Україні ухвалили рішення про тарифи на електроенергію: що побачимо у платіжках

В Україні ухвалили рішення про тарифи на електроенергію: що побачимо у платіжках

Ситуація в енергетичному секторі України через ракетні обстріли з боку Росії

Ситуація в енергетичному секторі України залишається вкрай складною через ракетні обстріли з боку Росії, що продовжуються.

Про це повідомили у Міненерго.

Як заявила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук, вартість постачання та виробництва електроенергії неминуче зростає, що робить підвищення тарифів для населення питанням часу.

При цьому Міненерго планує застосувати диференційований підхід до формування нових цін на світ.

"Ми запропонували при підвищенні тарифів використовувати різні ставки залежно від обсягів споживання та інших факторів", - пояснила Грінчук.

Чиновниця попередила, що тривалість відключень електрики в осінньо-зимовий період безпосередньо залежатиме від інтенсивності обстрілів, а також від розумного енергоспоживання самими громадянами.

До початку наступного опалювального сезону до Міненерго розраховують відремонтувати максимально можливу кількість пошкоджених об'єктів енергоінфраструктури. Це дозволить мінімізувати обмеження подачі електрики взимку.

Також відомство працює над нарощуванням власної генерації за рахунок швидкомонтованих об'єктів малої генерації. Плюс українська сторона веде переговори з європейськими партнерами щодо можливості збільшення імпорту електроенергії щонайменше на 500-600 МВт.

Грінчук закликала населення виробити звичку до енергозбереження, оскільки від цього залежить необхідність і тривалість можливих обмежень електропостачання.

Хто доведеться платити за електрику втридорога за нових тарифів на світ.

Раніше експерт у галузі ЖКГ Олег Попенко розповів, кому доведеться платити за електрику втридорога за нових тарифів на світ.

Читайте також: