В Україну з Європи готові повернутися лише половина біженців

В Україну з Європи готові повернутися лише половина біженців

Декілька умов для повернення українських біженців додому

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, лише половина українських біженців, що перебувають у Німеччині, Польщі та Чехії, готові повернутися на батьківщину. Однак, для цього їм потрібні відповідні умови.

За даними опитування, 34% респондентів назвали критичну інфраструктуру і безпеку як головні умови для повернення. Ще 26% зазначили вирішення житлового питання та завершення війни.

16% респондентів вказали на можливість знайти роботу, а 13% - на умови для навчання дітей у школах або садках.

Задоволеність умовами проживання

Більшість опитаних біженців (66%) відзначили, що проживають у новій країні задоволено або повністю задоволено. З них 28% повністю задоволені, 38% - скоріше задоволені, а решта - незадоволені.

7% вже отримали громадянство іншої країни, а 12% чекають на рішення щодо подання документів. 34% респондентів не мають наміру подавати документи на громадянство.

Бажання отримати громадянство іншої країни

Хоча половина респондентів (45%) не подали документи на громадянство, але загалом вони висловили бажання отримати громадянство іншої країни.

Висновок

Результати опитування показали, що 50% українських біженців можуть більше ймовірно повернутися додому. Однак, при урахуванні інтересу респондентів до України, можливість повернення на батьківщину є оптимістичним сценарієм у поточних умовах.

Читайте також: