Водії бояться ТЦК і кидають фури за кордоном: Куюн сказав, чи чекати на дефіцит бензину

Водії бояться ТЦК і кидають фури за кордоном: Куюн сказав, чи чекати на дефіцит бензину

Чи чекати на дефіцит бензину після набрання чинності закону про мобілізацію?

Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн розповів, що розмови про можливий дефіцит бензину на ринку після набрання чинності закону про мобілізацію 18 травня є неправдивими. Він зазначив, що головна проблема стосується водіїв бензовозів, які вже зараз не бажають повертатися в Україну.

Без оновлених даних випускати за кордон нікого не будуть, хоча раніше це було можливо. Насправді деякі компанії вже не відправляють за кордон водіїв, оскільки почастішали випадки залишення машин та втечі водіїв. - Сергій Куюн

Експерт також зазначив, що деякі мережі АЗС, які платять заробітну плату кешем, не могли бронювати водіїв, оскільки не відповідали критеріям Мінекономіки.

Треба посилювати критерій "критичності", оскільки водії бензовозів отримують значну суму грошей, але багато з них не бажають оновлювати дані в ТЦК та світитися у державних базах даних. - Сергій Куюн

Уповноважений також запевнив, що колапс з паливом не відбудеться, оскільки імпорт пального автотранспортом є лише часткою ринку, яка з легкістю компенсується поставками залізницею.

Також Куюн зазначив, що велика частка газових поставок постачається з Польщі, і без них Україна вже жила півроку. Він додав, що існують перевізники, які продовжують працювати та бронювати водіїв, тому колапс і зростання цін на пальне не відбудеться.

За словами експерта, одна відома мережа АЗС серйозно розглядає залучення жінок-водіїв, а також відкриття курсів для навчання вантажних водіїв європейських ділерів.

Нагадаємо, що раніше були поширені повідомлення про можливий паливний колапс в Україні.

Читайте також: