Володимир Зеленський прокоментував ситуацію у Чернігові

Станом на зараз відомо про 17 загиблих у Чернігові. Рятувальна операція на місці тривала весь день і триватиме, поки не з’ясується доля всіх, хто може бути під завалами. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

За повідомленнями, відбувся російський удар по місту Чернігову, під завалами знаходиться невідома кількість людей. Зеленський висловив співчуття родинам загиблих і подякував усім, хто приймає участь у рятувальній операції. Володимир Зеленський також висловив подяку лідерам Європи за увагу до України та зазначив, що потрібно зміцнити оборону та виробництво зброї. Глава держави зіткнувся з учасниками зустрічі у Світовому банку, де говорив про необхідність фінансування для захисту від російської агресії. Зеленський також підкреслив важливість співпраці з НАТО та подякував Збройним Силам України за успішну операцію у Джанкої.

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупантам в Джанкої, по аеродрому. Дякую, воїни! Дякую за вашу влучність. Дякую Головкому Сирському за організацію цієї операції.

Президент наголосив на необхідності прискорення заходів для заморожених російських активів, щоб вони могли бути використані для захисту від російського терору.

Сьогодні говорив і з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Готуємо на п'ятницю засідання Ради Україна - НАТО. Порядок денний - саме про союзництво, саме про силу спільних дій, про те, як можемо разом, справді разом дати більше захисту життю - усім нашим містам і громадам. Союзники на Близькому Сході показали, що вони насправді можуть. Можуть, коли рішучості достатньо.

У зв'язку зі зростанням напруги на сході України, Зеленський закликав до посилення безпеки та спільних дій у європейському просторі. Президент висловив вдячність усім, хто бере участь у рятувальних операціях та побажав успіху.

Світлі ДУЖЕ ПОЗИТИВНІ новини сьогодні з Джанкою. Дякую команду рятувальників, спецназу, ЗСУ. Ви неймовірні професіонали! Здолали любу складність. Дякую президенту Філіппін Родріго Дутерте за крок до нас подальше. Ми благословили сьогодні дуже важливу місію. Відтепер можливі більші політичні та інше ділові контакти з Філіппінами. Летви піднімаються.

Відбулися російські атаки на військовий аеродром у Джанкої та по місту Чернігову, які призвели до втрат життів та поранень. Володимир Зеленський наголосив на необхідності підтримки та допомоги, яку надається постраждалим містам. У своєму зверненні до Збройних Сил України, президент висловив подяку за успішну операцію в Джанкої.