"Вони перестануть існувати": у ЗСУ пояснили, чому Пригожин погрожує втекти з Бахмута

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин погрожує російському військово-політичному керівництву вивести своїх бойовиків з Бахмута нібито через нестачу збройного потенціалу.

Насправді ж, "вагнерівці" бояться не вистояти перед українським контрнаступом. Про це в ефірі 24 Каналу розповів речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, на Бахмутському напрямку в окупантів нині величезні втрати. Там щодоби українські захисники знищують близько сотні загарбників. До того ж, тепер Пригожин не може набирати поповнення у в'язницях. Тому вони розуміють, що наступить час, коли не зможуть виконувати бойові завдання.

"І так вони як бойова одиниця перестануть існувати", додав Череватий.

На окремих ділянках Бахмута в Донецькій області ворога контратакували підрозділи Сил оборони. У зв'язку з цим окупанти залишили деякі позиції в місті. Водночас ситуація на Бахмутському напрямку "доволі складна". Про це повідомив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Ватажок бойовиків групи "Вагнера" Євген Пригожин боїться українських контратак у Бахмуті, тому закликає Кремль посилити оборону на сході України. Він, зокрема, заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня. Але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).