Ворог не просунувся – Маляр

Ворог не просунувся – Маляр

Українські військові протягом тижня стримали усі спроби наступу російських загарбників.

Зокрема, відбили наступи окупантів на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Лиманському напрямках. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"І головний наш результат, що у нас не просунувся ворог. Я вважаю, що це набагато важливіший результат, ніж все інше. Авдіївку вони хочуть оточити, у них не виходить це зробити. Вони там задіяли і артилерію, і авіацію, але оточувати не можуть. Мар'їнку вони намагаються повністю взяти під контроль, нічого у них не виходить", розповіла додала Маляр.

На півдні наші захисники поступово просуваються, але наступати там дуже складно через мінування та обстріли.

"Ми фіксуємо вже протягом кількох тижнів дуже відчутне збільшення кількості обстрілів. Щоб були зрозумілі цифри, якщо минулого тижня у понеділок я ще озвучувала цифру близько восьми тисяч обстрілів за тиждень, то вже цього понеділка близько дев'яти тисяч обстрілів за тиждень", розповіла Маляр.

Вона уточнила, що всього ворог використав близько півмільйона боєприпасів, а минулого тижня було близько 400 тисяч. Це означає, що супротивник намагається таким вогнем зупинити наших військових. Але результати наступу ЗСУ все одно є.

Найгарячіше на фронті увесь минулий тиждень було на Куп'янському напрямку. Російські окупанти намагалися повернути під свій контроль території Харківщини. Протягом минулого тижня обстановка була вкрай складною та напруженою також на сході й півдні України.

Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень.

Читайте також: