Зеленський прибув до Вашингтона для участі в саміті НАТО

Зеленський у Вашингтоні на саміті НАТО
Зеленський у Вашингтоні на саміті НАТО

Українська делегація під керівництвом Президента Володимира Зеленського прибула до Вашингтона, столиці США, для участі в саміті НАТО, який триватиме з 9 по 11 липня.

Як повідомило агентство Укрінформ, вранці вівторка Президент України разом з першою леді Оленою Зеленською вшанували пам'ять жертв Голодомору, поклавши вінок до Меморіалу у Вашингтоні. Зеленський також зустрівся з представниками української громади міста.

Те, що у Сполучених Штатах не забувають про Україну, дає сигнал європейським державам зберігати цю єдність.

Звертаючись до діаспори, Президент Зеленський висловив подяку за активну підтримку України та наголосив на важливості цієї підтримки. Він також подякував українським американцям за сприяння наближенню України до НАТО, додавши, що це обов'язково станеться.

На полях НАТО у нас очікується багато двосторонніх зустрічей. Пріоритетом є забезпечення системами протиповітряної оборони. І президент (Джо) Байден, й інші лідери можуть бути більш рішучими, ніж це було до цього.

Президент Зеленський наголосив, що під час саміту НАТО будуть обговорюватися пріоритети, зокрема, забезпечення системами протиповітряної оборони. Він також висловив вдячність за пакет допомоги, який був схвалений Конгресом США цього року.

Меморіал жертвам Голодомору, присвячений мільйонам загиблих українців, було відкрито 7 листопада 2015 року в центрі Вашингтона.

Нагадаємо, Емманюель Макрон назвав США та Німеччину головними противниками вступу України до НАТО.

Читайте також