ЗСУ досягли великих успіхів на одному напрямку – ISW

ЗСУ досягли великих успіхів на одному напрямку – ISW

Українські Сили оборони досягли великих успіхів у напрямку Сватове Кремінна Луганської області.

Численні російські джерела повідомляли про вдалі атаки українських воїнів на цій ділянці фронту, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики зазначили, що один російський воєнний блогер заявив про захоплення українськими військами російського опорного пункту біля Червонопопівки. Це приблизно за 5 км на північний захід від Кремінної. На цій ділянці українські сили, імовірно, просувалися принаймні від 23 грудня.

Водночас росіяни стверджували, що українські сили перегруповуються та перекидають підкріплення з Харківської області для відновлення наступальних операцій на лінії Кремінна Сватове.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Українські сили, імовірно, досягли більших успіхів на північному сході України, ніж раніше оцінював ISW. Голова Харківської обласної адміністрації Олег Синегубов заявив 27 грудня, що російські війська займають 1,6% території Харківської області", ідеться у звіті.

Українські воїни, імовірно, звільнили Дворічну, Новомлинськ і Тавільжанку на північному сході Харківської області й Коломийчиху в Луганській області. Такого висновку ISW дійшов з огляду на те, що російські й українські джерела повідомляли про обстріл цих населених пунктів Росією 27 грудня.

Зараз біля Кремінної та Сватового йдуть важкі бої з ворогом. Повідомлення про те, що Збройні сили України нібито зайшли в Кремінну поки що не відповідають дійсності, місто окуповане, розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай напередодні.

Окупанти стягують в Кремінну величезну кількість резервів і техніки. Бойовики гинуть там сотнями, розповідав Гайдай.

Читайте також: