Зурабішвілі сказала про звільнення грузинських територій після перемоги України. Данілов їй різко відповів

Зурабішвілі сказала про звільнення грузинських територій після перемоги України. Данілов їй різко відповів

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що Росія повинна припинити часткову окупацію її країни у межах можливої мирної угоди про припинення війни проти України.

Росія має вивчити, де проходять її кордони, сказала вона в інтерв'ю Bloomberg.

Зурабішвілі вважає, що поразка Росії швидко наближається.

"Не вимагаючи від Росії повного виходу з окупованих територій в межах умов капітуляції, західний світ зробить ще одну велику помилку таку ж велику, як 2008 і 2014 років", зазначила президентка Грузії.

На її слова різко відреагував секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Сказав, що уряд Грузії ціною українського народу хоче повернути собі окуповані Росією території.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Сьогодні я почув заяву президента Грузії, яка вважає, що ми підписуватимемо з Росією якісь мирні угоди. Щось там намріяла собі, що ми повинні включити туди ту частину Грузії, яку окупувала РФ у 2008 році. Але, коли я, виступаючи в березні, казав братам-грузинам, що давайте допомагайте і разом працюватимемо, то Грузія в особі цих же осіб відмовчалася, ще й зробила зауваження, що я лізу у їхні справи", сказав він.

Грузинська влада при цьому знущається з громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

"А тепер хоче причепитися до нашої перемоги і вважає, що так потрібно. Може так і потрібно, але треба по-людськи ставитися до наших громадян. Хочу нагадати, що громадянин нашої країни Саакашвілі перебуває у в'язниці, і мали б хоч якусь повагу не знущатися, а відпустити нашого громадянина до Києва", заявив він.

Данілов додав, що не розуміє, у якому світі живуть грузини.

"З одного боку вони хочуть нашою кров'ю повернути собі землю, а з іншого боку вони знущаються з наших громадян. Це неприпустимо просто", - підсумував секретар РНБО.

У вересні 2021 року Міхеіл Саакашвілі прибув до Грузії. В жовтні того ж року його затримали у Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. Згодом його перевели з в'язниці до тюремної лікарні у Тбілісі.

В Грузії експрезиденту висунули обвинувачення у незаконному перетині кордону і розтраті бюджетних коштів.

У 2018 році його заочно засудили до трьох років ув'язнення у справі про перевищення повноважень і до шести років у справі про побиття депутата парламенту Грузії.

На судовому засіданні Саакашвілі по відеозв'язку показав, в якому фізичному стані він перебуває.