"Я маю в серці те, що не вмирає": скільки підписників мала б Леся Українка в Instagram

Леся Українка є символом України, визнаною як найвеличніша українка, дочка Прометея, творець української культури і рівняється з Тарасом Шевченком та Іваном Франком.

Однак, Леся Українка була також модницею та світською дівчиною у повсякденному житті. Вона часто відвідувала культурні події, подорожувала і зналася в етикеті; вона дотримувалася феміністичних поглядів і на багатьох фотографіях була одягнена в національний костюм або модні блузи та спідниці.

Якби Леся Українка була нашим сучасником, вона обов'язково мала б Instagram і поділилася б своїм життям з мільйонами підписників.

27-та річниця національної валюти України - гривні - святкується. Гривню було введено під час грошової реформи в 1996 році.

У спільному спецпроєкті "Постаті з купюрами" Gazeta.ua та преміального бренду горілки "Перша Гільдія", який також святкує 27 років, ми покажемо, про що могла б писати Леся Українка в соціальних мережах.

Усі тексти та зображення спецпроєкту є редакційною інтерпретацією творів, щоденників і наукових праць історичних діячів.

На купюрі номіналом 200 гривень розміщено початкові два рядки вірша "За правду, браття, єднаймось щиро..."