Як Бельгія допомагає Україні: дипломатка Аношина розповіла про ключові напрямки

У представника Бельгії в Україні є основні пріоритети, серед яких збільшення військової допомоги, постачання зброї та налагодження оборонної взаємодії між країнами. Вона також активно працює над імплементацією Формули миру президента України та збереженням євроатлантичних прагнень України.

Бельгія також ставить перед собою завдання санкційного тиску на Росію та залучення її до відповідальності за злочини проти українців. Крім того, Бельгія прагне підвищити співпрацю з країнами Африки за допомогою свого впливу на Африканському континенті.

У першочергових завданнях представника Бельгії в Україні також входить отримання необхідного енергообладнання, зокрема, трансформаторів та генераторів. Вона також прагне допомогти бельгійським компаніям покинути російський ринок.

Посольство Бельгії активно допомагає українським школярам, шукаючи компанії, які можуть надати їм комп’ютери для дистанційного навчання. Також Бельгія безкоштовно надає лікування та реабілітацію українським військовим у своїх закладах.

Наразі в Бельгії знаходиться 75 тисяч українських біженців, які отримали тимчасовий захист після вторгнення.