Як бойовики ХАМАСу перехитрили «розумну стіну»: TWP дослідила перший день нападу на Ізраїль

За дослідженням видання The Washington Post, був розглянутий перший день нападу ХАМАСу на Ізраїль. За допомогою реконструкції подій, видно, як бойовики використали слабкі місця "розумної стіни" для того, щоб проникнути до Ізраїлю.

На відео було показано, як терористам вдалося вимкнути камери дальнього виявлення, складні датчики і зброю з дистанційним управлінням.

За допомогою відеозаписів з нагрудних камер загиблих бойовиків, камер спостереження Ізраїлю, карти ХАМАСу й супутникових знімків, а також інтерв'ю з свідками, журналісти змогли оцінити ситуацію.

Вони виявили та простежили десятки місць, де було зроблено прориви у "розумній стіні" - від КПП "Ерез" на півночі до Керем-Шалома на півдні (за даними Ізраїлю, загалом було 30 проривів).

Окрім цього, видання знайшло відео тренувань бойовиків, на яких вони навчалися проникати через макети "розумної стіни". Ці відеозаписи були опубліковані кілька місяців до нападу.

Конструкція огорожі, яка включала як земельну, так і підземну частини, була оснащена системами сенсорів та контрольно-пропускних пунктів. Роботи із будівництва розпочались в 2016 році й коштували близько 1 млрд доларів.

Нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю наближається до знищення військової інфраструктури угруповання ХАМАС на півночі Гази.