Як Кремль відбирав сім’ї вбитих в Україні росіян на різдвяну зустріч з Путіним: аналіз ISW

Експерти: спілкування Путіна з родинами загиблих військовослужбовців - частина його передвиборчої кампанії

Аналіз відбору сімей вбитих російських військових, які зустрілись з Володимиром Путіним на Різдво, показав, що це є типовою практикою для Кремля. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) з США.

Метою президента Росії було продемонструвати "турботу" про російських військовослужбовців та їхні сім'ї перед майбутніми президентськими виборами. Зустріч відбулась 6 січня в Ново-Огарьово, резиденції Путіна.

"Героїзм загиблих російських військовослужбовців, які захищали інтереси Росії", - зазначив Путін.

Експерти вказують на те, що Путін використовує ці зустрічі як частину своєї передвиборчої кампанії, оскільки військовослужбовці та їхні сім'ї становлять значний електорат. Публічна підтримка Путіна з їхнього боку є важливою для Кремля.

Аналітики також відзначають, що Кремль ретельно відбирає сім'ї, які зустрічаються з Путіним, щоб уникнути незручних запитань або висловлення незадоволення.

У зустрічі взяли участь родичі п'ятеро загиблих російських військовослужбовців, які отримали нагороди Героя Росії та ордени Мужності.

Диктатор Володимир Путін провів Різдво разом із сім'ями загиблих російських військових. Заходи підбиралась уважно, щоб мінімізувати ризик висловлення незадоволення.

Нагадаємо, що Путін віддав наказ про надання громадянства Росії українським дітям, які знаходяться під опікою російських організацій. Україна заявила про порушення своїх законів, міжнародного права та прав дитини.